Kategorier
Interview Podcast Udforsk med Alex

#3 – Konspirationsteorier & kritisk tænkning med Torben Sangild

I dag snakker jeg med Torben Sangild.

Det er første gang, at jeg bringer et interview i fuld længde her – så jeg håber, at I vil bære over med mine begynderfejl.

Hvis man kan se bort fra dem, så tror jeg, at man kan få rigtig meget ud af at høre, hvad Torben Sangild har på hjerte.

Jeg har selv lært mest fra ham gennem podcasten “Et åbent sind?”, som han er vært på med Morten Elsøe.

Den handler kort sagt om at søge efter sandheden gennem kritisk tænkning, og de er mega gode til at invitere lytterne med ind i faktatjekkernes hule, når det gælder alt fra angiveligt store politiske sammensværgelser og konspirationer til astrologi, aliens og alternative behandlingsformer.

Hvordan man selv kan lære at tænke bedre og mere kritisk og skelne myter fra fakta, kommer vi meget mere ind på senere.

I den sammenhæng er det værd at nævne, at Torben og Morten har valgt at stoppe podcasten, siden jeg optog interviewet. Men jeg vil stadig stærkt anbefale, at man går tilbage og lytter til bagkataloget, som er fyldt med guldkorn.

Torben har i det hele taget gang i rigtig mange ting.

Han er journalist på Zetland, hvor du måske har hørt om Sangilds Aktieskole, vært på radioprogrammet “Comedy-kontoret” på Radio 4, PH.d. og tidligere forsker og underviser på Københavns Universitet, far, forfatter til tre bøger, Seinfeld-ekspert, Danmarksmester i online-overskud og en hel masse andet.

Jeg kan røbe, at vi kommer til at beskæftige os bredt i denne her episode.

Fra tofu og økologi til atomkraft og hvorvidt Covid-19 blev skabt i et laboratorium.

Fra månelandinger og femkroner på overarmen til pizzagate og at blive lukket ude af selveste Facebook.

Intet er helligt.

Jeg lover, at det nok skal blive spændende. Lad os komme i gang!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *